Scheldestraat 52 • 1823 WB Alkmaar
T 072 750 31 22 M 06 51 32 46 62
contact@studiohekwerk.nl

Blog

Onze Google die op het internet is, uw wil geschiede

april 2015 - Google is God wilde ik eigenlijk als titel, maar ik dacht daarmee teveel mensen tegen mij in het harnas te jagen. Dat Google zich als een oppermachtig wezen gedraagt op het internet zal bij veel mensen bekend zijn. Hoe onze website eruit ziet, hoe lang de content is, hoe we navigeren en nog heel veel meer dingen worden bepaald door de Google richtlijnen. Althans we laten het bepalen door Google. Alles voor het heilige gevonden worden. SEO (zoekwoordoptimalisatie) is een soort religie geworden, met de SEO specialisten voorop die als een soort profeten het evangelie van Google prediken.


Lees meer -->

Elk merk heeft tegenwoordig een icoon nodig

Allereerst zullen we moeten vaststellen wat we in deze context bedoelen met een icoon. Een icoon is in dit geval een kleine afbeelding of een teken dat een merk weergeeft. Deze afbeelding is dus onderdeel van je branding. Het wordt ook wel eens pictogram genoemd of ‘icon’ als je de dingen graag in het Engels zegt. Ik gebruik het liefst het woord icoon, omdat het icoon ook iconisch (beeldbepalend) is. Maar waarom is het icoon tegenwoordig zo belangrijk?


Lees meer -->

Is Harley-Davidson nog wel herkenbaar zonder 'Harley-Davidson'?

In de header van de website van Harley-Davidson vind je het logo zonder merknaam. Ook op verschillende modellen motorfietsen vind je het logo zonder de naam terug. Niet op alle modellen, dus er is geen consistent gebruik van het logo. Omdat wij met onze studio tegenover Harley-Davidson dealer West-Coast-Motors zitten, kijk ik bijna dagelijks naar het logo en vroeg ik mij af: Is het logo sterk genoeg zonder de merknaam, is Harley-Davidson nog wel herkenbaar zonder Harley-Davidson?


Lees meer -->

Item 1-3 van de 6 Volgende pagina »