Scheldestraat 52 • 1823 WB Alkmaar
T 072 750 31 22 M 06 51 32 46 62
contact@studiohekwerk.nl


Publicatieverslag vormgeven saai?

Roto B.V. is als besloten vennootschap verplicht om ieder jaar een financieel verslag te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Dit jaar wilden ze een gedeelte van het verslag van 2018 op een andere manier en aan een groter publiek presenteren. Studio Hekwerk werd gevraagd om de vormgeving van dit publicatieverslag te doen.

Heldere en begrijpelijke communicatie

Als je aan mensen vertelt dat je een jaarverslag mag vormgeven, reageeert men vaak met de vraag: "Is dat niet saai?". Nu kunnen wij uit ervaring antwoorden dat dat niet zo hoeft te zijn.

Ook een jaarverslag is communiceren met je doelgroep en dat moet in heldere en begrijpelijke taal, zowel in tekst als in beeld. We maken gebruik van pictogrammen voor de extra aandacht, financiële overzichten staan in overzichtelijke tabellen en we gebruiken grafieken om zaken te verduidelijken. Om de sfeer van de bedrijven te schetsen is er gebruik gemaakt van paginagrote foto's van projecten en productieprocessen.

Online digitale versie en PDF voor offline

De focus is vooral gelegd op een online digitale versie, gemaakt met de digitale publicatie-tool Foleon.

Roto heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wil het gebruik van papier zoveel mogeljk beperken. Om de lezer wel de mogelijkheid te geven om het publicatieverslag zelf uit te printen kan een PDF printversie gedownload worden. Om de gebruiker in staat te stellen om het publicatieverslag op te slaan of om later offline te lezen is er een lageresolutie-PDF beschikbaar. Aangezien Roto internationaal opereert heeft Studio Hekwerk ook een Engelstalige versie vormgegeven.

> bekijk het Publicatieverslag online